میگرن یک سردردی است که میتواند باعث درد شدید ضربان دار در یک طرف سر شود. این سردردها اغلب با حالت تهوع، استفراغ و حساسیت شدید به نور و صدا همراه است. در دهه اخیر که ویروس کرونا شدت یافت، ممکن است بین علائم میگرن و کرونا (کووید-۱۹) همپوشانی وجود داشته باشد. در ادامه درباره آن بیشتر صحبت میکنیم…
علائم میگرن و کرونا (کووید-۱۹)
در برخی موارد، فرد مبتلا به کرونا (کووید-۱۹) ممکن است سردردهایی مشابه سردردهای میگرنی را تجربه کند. مدیریت میگرن نباید با سایر اقدامات درمانی یا پیشگیری از کرونا (کووید-۱۹) تداخل داشته باشد.
اگرچه ممکن است عوارض شدید در COVID-۱۹ وجود داشته باشد، اما ابتلا به میگرن نباید احتمال عوارض ناشی از عفونت را افزایش دهد.
آیا میگرن از علائم کرونا (کووید-۱۹) است؟
همانطور که مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) اشاره میکند، علائم متمایز رایج برای کرونا (کووید-۱۹) میتواند ۲ تا ۱۴ روز پس از قرار گرفتن در معرض ویروس SARS-CoV-۲ ظاهر شود و شامل تب، سرفه خشک و تنگی نفس باشد.
بسیاری دیگر نیز خستگی را همراه با علائمی مشابه علائم سایر بیماریهای تنفسی تجربه میکنند، مانند:
- گلو درد
- تولید خلط
- آبریزش بینی
- گرفتگی بینی
- درد و لرز
- حالت تهوع
- استفراغ
- اسهال
سردرد
منبع مورد اعتماد سازمان بهداشت جهانی (WHO) گزارشی را در مورد موارد COVID-۱۹ منتشر کرد که در آن علائمی را که افراد تجربه میکنند ذکر کردند. بر اساس این گزارش، نزدیک به ۱۴ درصد از افراد مبتلا به کرونا (کووید-۱۹) سردرد را تجربه میکنند.
سردرد یک اصطلاح گسترده است که ممکن است شامل سردردهای میگرنی باشد. بنابراین، این امکان وجود دارد که میگرن میتواند از علائم COVID-۱۹ باشد.
با این حال، علائم دیگر شایعتر هستند و فرد مبتلا به COVID-۱۹ احتمالاً چندین علامت مختلف را تجربه خواهد کرد. یک فرد باید همیشه به دنبال سایر علائم بیماری باشد و در صورت مشاهده علائم دیگر با پزشک تماس بگیرد.
هر فردی که علائم هشدار دهنده اضطراری زیر را تجربه میکند باید فوراً به دنبال کمک پزشکی باشد:
- درد یا فشار مداوم در قفسه سینه
- مشکل در تنفس
- گیجی
- به سختی بیدار شدن
- در مورد تغییرات رنگ پوست، مانند داشتن رنگ مایل به آبی لب یا صورت
درباره سردرد و میگرن بیشتر بخوانیم…
استرس یک رابط مهم
استرس میتواند برای بسیاری از افراد باعث میگرن شود. همچنین کرونا (کووید-۱۹) خود میتواند منبع استرس باشد، همانطور که نگرانی در مورد عفونت یا شنیدن مداوم در مورد آن میتواند. منبع معتبر CDCT توصیه میکند اقداماتی را برای کاهش استرس و اضطراب در این مواقع انجام دهید، مانند:
- فاصله گرفتن از اخبار و رسانههای اجتماعی در مورد COVID-۱۹
- انجام تمرینات تنفسی یا تمرینات مدیتیشن
- کشش
- اجتناب از الکل و مواد مخدر
- ورزش منظم
- خواب زیاد
- تماس با دوستان یا اعضای خانواده برای گفتگو در مورد احساسات
اگر کرونا (کووید-۱۹) دارید، چگونه میتوانید میگرن را مدیریت کنید؟
افراد مبتلا به کووید-۱۹ که میگرن را تجربه میکنند همچنان به درمان نیاز دارند.
کسانی که میگرن را تجربه میکنند اما در غیر این صورت پایدار هستند، باید فاصلهگذاری فیزیکی را انجام دهند، اما همچنان باید به درمانهایی که نیاز دارند دسترسی داشته باشند.
اگر افراد سابقه درمان میگرن داشته باشند، ممکن است دسترسی به درمان از طریق تماس تلفنی یا مراجعه مجازی به پزشک یا داروخانه برای پر کردن مجدد داروهایی که نیاز دارند، سادهتر باشد.
افرادی که سردردهای جدیدی از جمله سردردهای میگرنی را تجربه میکنند، باید اقداماتی را برای درمان انجام دهند، مانند آزمایش مسکنهای بدون نسخه. نوشیدن آب زیاد و خواب کافی ممکن است به کاهش علائم کمک کند.
آیا افرادی که میگرن را تجربه میکنند بیشتر در معرض خطر COVID-۱۹ هستند؟
در حال حاضر، هیچ تحقیق رسمی در مورد رابطه بین میگرن و COVID-۱۹ وجود ندارد. با این حال، افرادی که میگرن را تجربه میکنند اما از نظر سلامتی خوب هستند، احتمالاً در معرض خطر بالایی برای عفونت SARS-CoV-۲ یا عوارض ناشی از COVID-۱۹ نیستند.
اگرچه برخی از گروهها بیشتر در معرض خطر عوارض شدید بیماریهایی مانند COVID-۱۹ هستند. افراد در معرض خطر عبارتند از:
بالای ۶۵ سال سن دارند
شرایط قلبی زمینهای دارند
بیماری مزمن کلیوی یا کبدی دارند
دیابت دارند
چاقی شدید دارند
سیستم ایمنی ضعیفی دارند، از جمله افرادی که درمانهای خاصی مانند شیمیدرمانی، داروهای استروئیدی یا سایر داروهای سرکوبکننده سیستم ایمنی دریافت میکنند.
درباره علائم و محرکهای میگرن بیشتر بخوانیم…
پیشگیری
پیشگیری نیز بسیار مهم است. COVID-۱۹ یک عفونت ویروسی تنفسی است که علائمی مانند خستگی، تب و سرفه خشک را ایجاد میکند. در برخی موارد، فرد ممکن است سردرد را نیز تجربه کند. سردرد میتواند از نظر شدت متفاوت باشد و برخی از افراد مبتلا به عفونت ممکن است سردردهای میگرنی را تجربه کنند. در غیر این صورت، افراد سالم زیر ۶۵ سال که میگرن را تجربه میکنند، بعید است که دچار عوارض شوند، زیرا جزء گروه در معرض خطر نیستند.
افرادی که به طور منظم سردرد یا دورههای میگرنی دارند باید مراقب باشند که از محرکهای شناخته شده خودداری کنند، که در افراد متفاوت است اما ممکن است شامل غذاهای خاص باشد. مراقبت از سلامت جسمی و روانی و یافتن راههایی برای کاهش استرس ممکن است احتمال میگرن مرتبط با استرس را کمتر کند.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
اکثر افراد مبتلا به عفونت COVID-۱۹ علائم خفیف تا متوسط دارند و میتوانند در خانه بهبود یابند. هر کسی که علائم COVID-۱۹ یا سایر عفونتهای تنفسی را تجربه میکند باید در خانه بماند و بر مدیریت علائم تمرکز کند.
با این حال، آنها باید با پزشک خود در تماس باشند تا در مورد علائم و درمانهای احتمالی صحبت کنند. هر کسی که علائم شدید میگرن را تجربه میکند باید با پزشک خود تماس بگیرد تا در مورد گزینههای درمانی صحبت کند. بسیاری از ارائهدهندگان مراقبتهای بهداشتی برای کمک به افرادی که نیاز به مراقبت منظم دارند، مانند کسانی که به طور مرتب میگرن را تجربه میکنند، بازدیدهای مجازی را ارائه میدهند.
افرادی که سابقه میگرن دارند باید سعی کنند داروی کافی برای درمان علائم خود را برای حداقل ۹۰ روز در اختیار داشته باشند. انجام این کار تضمین میکند که فرد در صورت نیاز به قرنطینه یا قرنطینه برای مدت طولانی، به درمانهای خود دسترسی دارد. هر فردی که علائم شدیدی مانند تنگی نفس و فشار در قفسه سینه را تجربه میکند، باید فوراً به دنبال مراقبتهای پزشکی باشد.
هر کسی که علائم میگرن و کرونا (کووید-۱۹) را تجربه میکند باید در خانه بماند و با پزشک خود تماس بگیرد تا در مورد گزینههای درمانی خود صحبت کند. اکثر موارد نسبتاً خفیف هستند و نیازی به درمان تخصصی در بیمارستان ندارند. افرادی که علائم شدیدی را تجربه میکنند باید به دنبال مراقبتهای پزشکی فوری باشند.
راههای درمان و تشخیص انواع میگرن…