درمان وسواس با نوروفیدبک ILF

درمان وسواس با نوروفیدبک ILF واقعا موثر است؟ OCD خلاصه شده عبارت Obsessive-Compulsive Disorder به معنی اختلال وسواس فکری اجباری است. در این اختلال، افراد دارای افکار، عقاید یا احساسات مکرر، ناخواسته و به صورت تکراری و وسواس گونه هستند. برای خلاص شدن از شر افکار، آن‌ها احساس می‌کنند به انجام کاری تکراری (اجبار) سوق داده می‌شوند. رفتار‌های تکراری، مانند شستن یا تمیز کردن دست‌ها، بررسی چیز‌ها، و اعمال ذهنی مانند شمارش یا فعالیت‌های دیگر، می‌تواند به طور قابل توجهی در فعالیت‌های روزانه و تعاملات اجتماعی فرد تداخل ایجاد کند. در ادامه درباره معیارهای تشخیص و روش های درمان ocd صحبت خواهیم کرد.

تاثیر نوروفیدبک ILF بر وسواس

از آنجایی که افرادی که دارای اختلال OCD هستند، اکثرا همراه با آن، اضطراب و افسردگی هم تجربه می‌کنند، روش نوروفیدبک با پروتکل جدید ILF، که یک روش نوین و جدید نوروتراپی است، می‌تواند تاثیر مستقیمی بر عملکرد مغز داشته باشد و بهبود شایانی را ایجاد کند.

قبل از اینکه تاثیر این روش درمانی را بر روی اختلال وسواس ذکر کنیم، لازم است که اطلاعات جامعی در رابطه با آن مطرح کنیم. دستگاه پیشرفته و نوین نوروفیدبک ILF برای بهبود عملکرد مغز توسط بسیاری از متخصصین مورد استفاده قرار می‌گیرد. دستگاه نوروفیدبک ILF یا Infra-Low frequency سیگنال‌هایی با فرکانس‌ زیر 0.1 میلی هرتز را ثبت می‌کند که نتایج فوق العاده‌ای برای بیمار به همراه دارد.

درمان وسواس با نوروفیدبک

نوروفیدبک ILF برای درمان وسواس خفیف یا شدید، جواب‌دهی بسیار دقیقی را به همراه دارد و  افراد درگیر با اختلالات اینچنینی می‌توانند با آرامش خاطر و اعتماد کامل، در جهت بهبود اختلال خود از آن استفاده کرده و اطمینان داشته باشند که بعد از گذشت هر جلسه تاثیر آن را مشاهده خواهند کرد. این روش درمانی مکانیسم‌ های خود تنظیمی مغز را تحت تاثیر قرار داده و به همین دلیل است که به عنوان آینه مغز شناخته می‌شود.

درمان وسواس با دارو یا نوروفیدبک ILF ؟

تا چندی پیش اغلب برای درمان و بهبود اختلالاتی نظیر وسواس از درمان‌های دارویی و قرص‌های بسیار قوی استفاده می‌شد اما رفته رفته با پیشرفت علم پزشکی و کشف عوارض بعضاً شدید این نوع داروها بر سایر اندام‌های بدن، تکنیک‌های نوین‌تر با عملکرد بهتر و کارایی بیشتر روی کار آمدند. نوروفیدبک ILF یکی از این روش‌های درمانی است که امروزه متخصصان روانشناس و حتی بهترین پزشکان مغز و اعصاب و روانپزشک در سراسر دنیا از آن استفاده می‌کنند.

دسته‌ای از دارو‌های شناخته شده به عنوان selective serotonin reuptake inhibitors وجود دارد که به معنی مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین است. این SSRIs معمولاً برای درمان افسردگی استفاده می‌شوند که می‌توانند در درمان OCD نیز مؤثر باشند.

امروزه بیماران به دنبال روش‌های درمانی هستند که در کوتاه ترین زمان ممکن نتیجه برایشان حاصل شود و به همین دلیل بیشتر مشاهده خواهیم کرد که بعد از مراجعه به مطب برای درمان وسواس به دنبال انجام تمرین نوروفیدبک ILF هستند. استفاده از این روش پیشرفته و بی‌خطر در جهت کاهش دوز و میزان مصرف داروهای شیمیایی بهترین گزینه بشمار می‌رود تا افراد مبتلا به این اختلالات، از این نوع مشکلات رهایی یابند.

چرا برای درمان وسواس نوروفیدبک را انتخاب کنیم؟

به هر حال هرکس باید در ابتدا در زمینه روش درمانی که انتخاب می‌کند، تحقیقات لازم را به عمل آورده و در رابطه با دستاورد های آن اطمینان حاصل کند. به طور کلی شما باید به دنبال یک روش ایمن و بدون عارضه باشید که نه‌ تنها تاثیرات شیمیایی و نامناسب بر مغز اعمال نکند بلکه نتایج مثبتی را نیز ایجاد کند. درمان وسواس با نوروفیدبک ILF تاکنون با نتایج درمانی و بهبود فوق‌العاده همراه بوده که در مدت زمان کوتاهی قابل لمس خواهد بود.

آشنایی با وسواس فکری

بسیاری از افراد بدون OCD افکار ناراحت‌کننده یا رفتار‌های تکراری دارند. با این حال، این‌ها معمولاً زندگی روزمره را مختل نمی‌کنند. برای افراد مبتلا به OCD، افکار مداوم و مزاحم هستند و رفتار‌ها سفت و سخت هستند. انجام ندادن رفتار‌ها معمولاً باعث ناراحتی شدید می‌شود که اغلب به ترس خاصی از عواقب وخیم (برای خود یا عزیزان) در صورت کامل نشدن رفتار‌ها مرتبط است.

بسیاری از افراد مبتلا به OCD می‌دانند یا مشکوک هستند که افکار وسواسی آن‌ها واقع بینانه نیست. دیگران ممکن است فکر کنند که آن‌ها می‌توانند درست باشند. حتی اگر بدانند افکار مزاحمشان واقع بینانه نیست، افراد مبتلا به OCD در ر‌ها شدن از افکار وسواسی یا توقف اقدامات اجباری مشکل دارند.

از کجا تشخیص دهیم وسواس داریم؟

تشخیص وسواس مستلزم وجود افکار و یا اجبار وسواسی است که زمان‌بر هستند (بیش از یک ساعت در روز)، باعث ناراحتی قابل توجهی می‌شوند و عملکرد کاری یا اجتماعی را مختل می‌کنند. اختلال OCD در بزرگسالان و در بین زنان، کمی بیشتر از مردان مشاهده می‌شود. OCD اغلب در دوران کودکی، نوجوانی یا اوایل بزرگسالی شروع می‌شود. برخی از افراد ممکن است برخی از علائم OCD را داشته باشند اما معیار‌های کامل این اختلال را ندارند. برخی معیار‌های OCD شامل موارد زیر است:

بسیاری از افراد مبتلا به وسواس تشخیص می‌دهند که این‌ها محصول ذهن آن هاست که غیر منطقی هستند. با این حال، ناراحتی ناشی از این افکار مزاحم را نمی‌توان با منطق یا استدلال حل کرد. برخی افراد ممکن است، سعی کنند وسواس‌ها را نادیده بگیرند یا سرکوب کنند یا حواس خود را به فعالیت‌های دیگر پرت کنند اما معمولا در این امر موفق نمی‌شوند.

اجبار‌ها رفتار‌ها یا اعمال ذهنی تکراری هستند که فرد احساس می‌کند در پاسخ به یک وسواس مجبور به انجام آن‌ها می‌شود. این رفتار‌ها معمولاً به طور موقت از پریشانی فرد مرتبط با وسواس پیشگیری کرده یا آن را کاهش می‌دهند و در آینده نیز احتمال بیشتری دارد که همین کار را انجام دهند. در شدیدترین موارد، تکرار مداوم، ممکن است کل روز را شامل شود و یک روال عادی از زندگی را غیرممکن کند.

تشخیص وسواس با نوروفیدبک

افراد مبتلا به وسواس ممکن است از افراد، مکان‌ها یا موقعیت‌هایی که باعث ناراحتی آن‌ها می‌شود و وسواس‌ها یا اجبار‌ها را تحریک می‌کنند، اجتناب کنند. اجتناب از این چیز‌ها ممکن است توانایی آن‌ها را برای عملکرد بهتر در زندگی مختل کند و یا برای سایر زمینه‌های سلامت روانی یا جسمی مضر باشد.

درمان وسواس با نوروفیدبک چه خطراتی دارد؟

این روش درمانی هیچ خطری برای فرد نداشته و در مقابل، نتایج بسیار موفق و قابل ارائه ای را در اختیار پزشک قرار می‌دهد. دستگاه نوروفیدبک در دسته روش های تهاجمی قرار ندارد و تحریک خارجی و خطر را برای مغز بیمار به همراه ندارد.

آیا واقعا روش نوروفیدبک برای رفع وسواس موثر است؟

بله این روش درمانی در این زمینه بسیار نتیجه بخش است و شما به مرور زمان می‌توانید کاهش علائم وسواس را در فرد مشاهده کنید. این روش درمانی بسیار تاثیرگذار تر از روش های درمانی با دارو است زیرا هیچ عوارض جانبی را برای فرد به همراه ندارد.

مطالب مرتبط
فهرست محتوا

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *